Makovej Éva vagyok, magyar születésű és neveltetésű de “örökbefogadott” kolumbiai is . Gyulán láttam meg a napvilágot, egy Romániához közeli kisvárosban de az ország másik részében, az Ausztria felé eső kicsike faluban, Megyehidon nőttem fel.

Negyven éve élek Bogotában. Hét tengeren kelltem át egy diák szerelem miatt, Antonio Giraldóval együtt tanultunk a budapesti Szent István Egyetemen és borász mérnökként végeztünk 1981-ben. Két fiúnk született, Daniel zenész és Sebastián gasztronómus sommelier aki most Budapesten lakik.

A munkás évek, amely alatt technikai igazgatóként vagy kutatási és fejlesztési osztályvezetőként dolgoztam borászati és likőripari vállalatoknál, már befejeződtek. Most önismereti tanfolyamokat tartok és amióta megalapítottuk a Kört, magyar nyelvet tanítok felnőtteknek ami nagy becsület és öröm nekem.

Mindez időalatt  úgy érzem szívem Kolumbia  és Magyarország között dobog! Amióta újra megnyílt Nagykövetségünk 2018-ban és megszerveztük a Kört 2020 11.11.-én (nem semmi mester számokkal) a két ország közötti karöltés végtelenül boldoggá tesz.