Dr. David Fernando Cortés Saavedra vagyok. Kolumbiában születtem és szenvedélyesen rajongok a magyar kultúráért, életmódért és nyelvért. Három éve támogatom a Kolumbiai Magyar Kör tudományos és kulturális tevékenységét, és több tagunknak is szakértői útmutatással segítettem magyarországi felsőoktatási ösztöndíjak elnyerésében. A 2020-as megalakulásunk óta a Kolumbiai Magyar Kör titkára vagyok.

2016-ban a brémai Jacobs Egyetemen szereztem PhD fokozatot művészettörténet és elmélet szakon. Négy évvel korábban, a párizsi Sorbonne Egyetemen összehasonlító irodalomtudományi mesterképzése alatt ismerkedtem meg a feleségemmel, egy csodálatos magyar nővel, aki segített kezdetleges magyar nyelvtudásom megszerzésében.

Elismert egyetemeken tanítottam és egyetemi oktatóként több tucat alapképzéses és posztgraduális hallgatónak nyújtottam szakértői támogatást, akik elismert és díjazott diplomamunkákat szereztek.

Jelenleg a digitális bölcsészettudományok területén végzek kutatásokat, és támogatom a Kolumbia és Magyarország felsőoktatási intézményei közötti nemzetköziesítési folyamatokat.